Bouwplan De Bastei vernieuwd

Home » Actueel » Bouwplan De Bastei vernieuwd

Plattegrond kelder en entreebouw De Bastei (schets: Van Roosmalen Van Gessel Architecten E.P.)Dinsdag 1 maart presenteerde de gemeente Nijmegen het nieuwe bouwplan voor De Bastei. Het bestaande bouwplan moest worden aangepast om de bijzondere archeologische vondsten die gedaan zijn tot hun recht te laten komen.

Het is relatief rustig op de bouwlocatie van De Bastei. Maar achter de schermen wordt hard gewerkt aan aanpassing van de plannen met als doel de nieuwe archeologische vondsten op een mooie, aansprekende manier in te passen. En niet zonder resultaat, want na verschillende besprekingen ligt er nu een concept waar zowel architecten en bouwteam als ook de toekomstige gebruikers en onze vormgevers enthousiast over zijn.

Het entreegebouw is nu geprojecteerd op de hele kavel na de Veerpoorttrappen; zo is er voldoende ruimte om de bezoekerscentrumfunctie van Staatsbosbeheer in dit deel van De Bastei te integreren.

Overzichtsplattegrond entree en kelder De Bastei (design: 2D3D)Met deze nieuwe plannen als uitgangspunt is een concept-raadsvoorstel gemaakt. Daarin wordt de gemeenteraad gevraagd om goedkeuring te geven aan de aangepaste plannen en aan het financieringsplan voor de meerkosten (± 2,6 miljoen euro). Het raadsvoorstel wordt op z’n vroegst in april aan de raad voorgelegd. Het duurt dus nog even voor de bouwwerkzaamheden weer volledig opgepakt kunnen worden.

Gepubliceerd op 7 maart 2016

Zie ook:
Vondsten aan de voet van de Valkhofheuvel
Bouwplan De Bastei wordt aangepast
Bastei De Stratemakerstoren veel groter dan gedacht
Bijzondere vondsten bij archeologische opgraving
Start archeologische opgraving De Bastei
Bouw De Bastei nu echt van start
Bouw De Bastei
Groen licht voor De Bastei
Natuurmuseum Nijmegen en De Stratemakerstoren fuseren tot De Bastei