Impressies veldles ‘Struinen door de Stadswaard’

Het veldlesprogramma Struinen in de Stadswaard is door het Natuurmuseum Nijmegen en Staatsbosbeheer ontwikkeld om leerlingen van groep 7 en 8 enthousiast te maken voor de ‘wildernis naast de deur’. De leerlingen starten vanuit het Natuurmuseum, waar ze eerst enthousiast gemaakt worden door een educatieve medewerker van het museum. Met alle zintuigen op scherp ervaren ze landschap, planten, dieren, bodem, water en rivier. Ook doen ze een grondboring.

Op deze pagina een sfeerbeeld van de struintochten en de wonderlijke ontdekkingen die tijdens de tochten gedaan worden (klik op de afbeeldingen voor een groter formaat).

Kom ook een keer struinen met je klas!

Struinen door de StadswaardStruinen door de StadswaardStruinen door de Stadswaard

Hollands-Duits GemaalStruinen door de StadswaardStruinen door de Stadswaard