Opening Rivierpark

Home » Actueel » Opening Rivierpark

Ontdek het Rivierpark!Op 28 maart vieren we de opening van een nieuw stukje Nijmegen aan de Waal: het Rivierpark dat de afgelopen drie jaar is ontstaan als onderdeel van het landelijke waterveiligheidsprogramma Ruimte voor de Rivier.

Om de bewoners te beschermen tegen hoogwater, is de dijk bij Nijmegen-Lent 350 meter landinwaarts gelegd en is een 4 kilometer lange nevengeul gegraven. Door het verleggen van de dijk en het graven van een nevengeul is in hartje stad een langgerekt eiland in de Waal ontstaan. Het eiland Veur Lent, de Spiegelwaal en de kade Lentse Warande vormen samen een uniek rivierpark, waar ruimte is voor een mix van water en natuur, recreatie en stedelijke activiteiten.

Op 28 maart 2016 (Tweede Paasdag) kan iedereen voor de eerste keer komen kennismaken met het nieuwe gebied. Tussen 12.00 en 17.00 uur zijn er verspreid in het gebied tal van activiteiten voor jong en oud, georganiseerd door verschillende Nijmeegse verenigingen en instellingen. Om 20.30 uur is iedereen welkom op de Lentse Warande voor de feestelijke opening: een spetterende licht- en watershow op de Spiegelwaal.

De Bastei is samen met IVN Rijk van Nijmegen aanwezig op de informatiemarkt in het Bastion. IVN Rijk van Nijmegen en Staatsbosbeheer zijn de partners met wie De Bastei in het vernieuwde gebouw aan de Waalkade het verhaal van de rivier de Waal gaat vertellen.

Kom ook naar de opening van het Rivierpark!

Wij Zijn Nijmegen
Watersporters geven demonstraties op de Spiegelwaal, kinderen tot 10 jaar kunnen passeieren zoeken, sportievelingen kunnen bootcampen op de Lentse Warande en in de Dorpsschuur is van alles te zien over de rijke geschiedenis van het gebied. In het Bastion, onder de Verlengde Waalbrug is een markt waarop evenementen van het Nijmeegse feestjaar 2016 zich onder de noemer ‘Wij Zijn Nijmegen’ presenteren en is informatie te vinden over alles wat te maken heeft met waterveiligheid. Een hapje en een drankje haal je op het Spiegelterras naast het Bastion bij een van de foodtrucks.

Klik hier voor meer informatie over het programma.

Gepubliceerd op 23 maart 2016