Startsein voor realisatie Inrichting Stadswaard

Home » Actueel » Startsein voor realisatie Inrichting Stadswaard

Bestuurders geven het startsein voor de realisatie van Inrichting StadswaardGedeputeerde Josan Meijers, wethouder Bert Velthuis, hoofd Staatsbosbeheer Gelderland Arjan Snel en hoofdingenieur-directeur van Rijkswaterstaat Nelly Kalfs gaven op 18 april het startsein voor de realisatie van Inrichting Stadswaard.

Na ontvangst bij Opoe Sientje aan de Lindenberghaven trokken omwonenden en betrokkenen samen de Stadswaard in. Daar passeerden zij als eerste de nog te bouwen voetgangersbrug, die symbolisch in het veld was gemarkeerd. Bij de locatie van de nieuw te bouwen brug onthulden de bestuurders een zwerfkei met daarop het gedicht ‘Stadswaard’. Dichteres Marijke Hanegraaf was aanwezig om het gedicht vervolgens voor te dragen. Een groepsfoto vanuit de lucht besloot de feestelijke starthandeling.

De start van de graafwerkzaamheden is gepland vanaf begin mei, nadat eventuele explosieven uit de Tweede Wereldoorlog zijn opgeruimd. De Dijkencombi begint in het noordelijk deel van de geul en werkt vervolgens het gebied uit, richting Waal. Eerst realiseren ze een transportroute met rijplaten en een laadbrug voor de afvoer van grond per schip. De struinroute over de oeverwal blijft gewoon beschikbaar. Er komt een tijdelijke brug, zodat wandelaars de transportroute veilig kunnen kruisen.

Gepubliceerd op 12 mei 2016