Bezoekerscentrum Gelderse Poort

Bezoekerscentrum Gelderse Poort

De Gelderse Poort omvat het rivierenland en de heuvels tussen Nijmegen, Groesbeek en Zevenaar. In dit Nationaal Landschap is van alles te beleven en te genieten. Je kunt bijzondere planten en vogels vinden, maar ook bevers, wilde paarden, zwijnen en edelherten! De term ‘onthaasten’ moet wel bedacht zijn door een bezoeker van dit natuurspektakel. Ga lekker wandelen of fietsen in deze unieke wildernis, nadat je bij het Bezoekerscentrum Gelderse Poort bent geweest. 

Kom naar binnen!
Speciaal voor volwassenen en kinderen die de Gelderse Poort willen bezoeken is er in het Natuurmuseum, een kennis- en informatiecentrum. Vlakbij de winkels van Nijmegen en op loopafstand van de natuur, vindt je hier van alles over de planten, dieren en recreatie-activiteiten.
Kom naar het Bezoekerscentrum Gelderse Poort in het Natuurmuseum, want als je binnen kijkt zie je buiten meer!

bezoekerscentrum_gelderse_poort_poster_dortmont_klein_BIJGSN
Afbeelding_021
konikpaarden_stijgeren

 

 

 

 

 

Bij binnenkomst zie je meteen wat er in dit Nationale Landschap zo bijzonder is; een heuvel met zeldzame dieren en een prachtige rivier. Een groep ‘top-dieren’ verwelkomt je. Vervolgens leer je met foto’s en je handen hoe het ijs de heuvels maakte en de rivier er doorheen brak!

Via grote aanraak-computers kun je met 6 personen tegelijk, uitleg en video’s bekijken over dieren en planten en waarom-ze-waar-leven. Er is een serious game over de balans tussen ‘natuur, klimaat en mens’ en met onze ‘waterbak’ leer je meer over ruimte voor de rivier.

Verder kun je van alles ontdekken over een mamoetschedel, bevers die als eerste in de Gelderse Poort overleefden, reeën, vogels, planten, fossielen, stenen en Zwigo het zwijn die verdwaalde en bij een school aankwam.Erg handig zijn de doetips voor wandelen- en fietsen, voor dieren spotten en voor bijzondere overnachtingen. Via de aanraak-computers en folderkast zie je snel leuke (gps-)routes, dieren-spotplekken en slapplekken bij boeren en de natuur. Ook is er een virtuele wandeling door de Gelderse Poort. Klik simpel op een plek en een filmpje geeft natuur- en recreatietips. Een dagje uit in de Gelderse Poort begint bij het Natuurmuseum Nijmegen!

Ga naar buiten!
Nadat u in ons Bezoekerscentrum Gelderse Poort bent geweest, kunt u deelnemen aan allerlei leuke en leerzame activiteiten. Ga mee met bijvoorbeeld een ontdekkingstocht, veldles tussen konikpaarden, heuvelexpeditie, hertensafari, uiterwaardentocht, bijzondere overnachting, ganzenexcursie of stenen zoeken. Deze activiteiten zijn geschikt voor bedrijven, teams, vriend(inn)en, senioren, scholen, families en kinderen. Klik hier voor ons aanbod van natuuractiviteiten.

herten_1 Natuurtocht_met_gids touchscreen_multi_user_volwas_en_kids
Faciliteiten

Het bezoekerscentrum heeft een (rolstoel)lift, toilet met baby-verschoonplek, koffie- en friscorner om lekker uit te rusten, een museumwinkel, een VVV-servicepunt met fiets- en wandelroutes en uitgebreide informatie over Nationaal Landschap Gelderse Poort.