Jurrasic Polderland

Home » Informatie » Expositieverhuur » Jurrasic Polderland

Jurassic Polderland

De naam ‘Jurassic Polderland’ is een verwijzing naar Steven Spielbergs film ‘Jurassic Park’ over dinosauriërs. In de tentoonstelling Jurassic Polderland spelen Nederlandse reptielen en amfibieën de hoofdrol. En dan blijkt dat de Nederlandse ‘dino’s’ weliswaar klein zijn, maar wel een spectaculair leven leiden. Wat te denken van bijvoorbeeld het heftige liefdesleven van menig reptiel en amfibie? Of van de onovertroffen acteerprestaties van de ringslang?

Met objecten, modellen, cartoons en prachtige foto’s worden de geheimen ontsluierd van onze hagedissen, slangen, salamanders, kikkers en padden. Zo weten bijvoorbeeld maar weinig mensen dat padden prachtige ogen hebben. Een reusachtig projectiescherm toont ons deze juweeltjes van optiek.

Jurassic PolderlandVeel over het opmerkelijke leven van reptielen en amfibieën kan de bezoeker leren door meete doen aan spellen en opdrachten. Zo kan ontdekt worden hoe de slijmerige plaktong vande kikker precies werkt, of met welke geuren het mannetje van de watersalamander eenvrouwtje lokt.

Voor kinderen is een speciale speelhoek ingericht. Ze kunnen hier zelf een filmpje makenover de ontwikkeling van kikker-ei naar kikker. Verder is er voor de kinderen een poppenkasten een hoor-en-raadspel over Willie de Kikker en zijn vriendje Sslis de Slang.

Jurassic PolderlandThema: reptielen en amfibieën in Nederland.

Benodigde ruimte: ± 100 m².

Minimale bruikleenperiode: 3 maanden.

Kosten: € 3.250,- per 3 maanden (excl. 6% btw).

Verlenging: € 175,- per week (excl. 6% btw).

Doelgroep: 6 tot 88 jaar, er is voor ieder wat te zien en
vooral ook te doen.

Schoolbezoek basisonderwijs: leerlingenwerkboekjes en
lerarenhandleiding beschikbaar.