Maak een landschap voor een camouflage-kunstenaar in de meivakantie!

24 april – 7 mei 2017

Maak een landschap voor een camouflage-kunstenaar!Tijdens de meivakantie mogen kinderen in het Natuurmuseum Nijmegen zelf een minilandschap maken voor een gecamoufleerd dier. Deze activiteit is bedoeld voor kinderen van 8 jaar en ouder.

Sommige dieren weten zich heel knap onzichtbaar te maken. Bijvoorbeeld om te voorkomen dat ze door roofdieren opgegeten worden. Wat jij nu mag doen, is zelf een minilandschap maken. En knutsel een dier dat zich er heel goed kan verstoppen!

Er valt ook een prijs te winnen! Maak een foto van je landschap-met-dier en plaats die op de Facebookpagina van het Natuurmuseum Nijmegen | De Bastei. Vraag aan je vrienden en vriendinnen of ze die zo vaak mogelijk willen liken en delen. Aan het einde van de meivakantie maken we twee winnaars bekend. Eén prijs gaat naar degene met de meeste likes, dat is de publieksprijs. De andere is voor het mooiste of origineelste idee. Welke dat is beslist Rudie Roerdomp, de grote camouflage-expert van het museum.

Maak een landschap voor een camouflage-kunstenaar!In onze tentoonstelling Camouflage-kunstenaars kun je je laten inspireren. Je ontdekt er hoe dieren zich in het wild onzichtbaar maken.

De openingstijden van het Natuurmuseum in de meivakantie (24 april t/m 7 mei 2015) zijn: maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Op Koningsdag (27 april) is het museum gesloten. Op Hemelvaartsdag (5 mei) zijn we geopend van 13.00 tot 17.00 uur.