Juniorcolleges van de MuseumJeugdUniversiteit


januari – april 2017

Schrijf je nu in voor een spannend college aan de MuseumJeugdUniversiteit!Kom alles te weten over de leukste musea van het Rijk van Nijmegen! Ben jij tussen de 8 en 12 jaar en wil je meer weten dan je meester of juf? Schrijf je dan nu in voor de voorjaarsreeks van de MuseumJeugdUniversiteit! Natuurmuseum Nijmegen, Museum Het Valkhof, Museumpark Orientalis en het Afrika Museum organiseren vanaf zondag 22 januari weer elke maand een spannend kindercollege.

Echte wetenschappers en experts vertellen je alles over je favoriete onderwerpen. Hoe vinden we een oplossing voor ons plastic afval-probleem? Waarom maakt het museum een tentoonstelling met afval? Wat doet een spion in een carnavalsoptocht? En waarom was kruisigen zo’n wrede straf? Wil je daarover meer te weten komen dan je op school leert? Dan is de MuseumJeugdUniversiteit echt iets voor jou!

logo-mjuDe colleges vinden plaats in de periode januari – april, telkens op een zondag. Het eerste college is al op 22 januari in het Natuurmuseum Nijmegen, het laatste op 23 april in Museumpark Orientalis. Ieder college duurt van 11.00 tot 12.00 uur. Voor € 20,- neem je deel aan deze collegereeks. Collegekaarten en een overzicht van het programma worden bij het eerste college uitgedeeld.

Voor het volledige programma en om je aan te melden voor de voorjaarsreeks: klik hier of ga naar de websites van de deelnemende musea.