Oefenen voor de Nationale Tuinvogeltelling

Home » Oefenen voor de Nationale Tuinvogeltelling

21 januari 2017

Huismussen op een tuinstoel (foto: Rudmer Zwerver)Vind jij het leuk om mee te doen met de Nationale Tuinvogeltelling, maar wil je graag weten hoe je dat het beste kunt aanpakken? Kom dan op zaterdag 21 januari naar het Natuurmuseum om te oefenen met het waarnemen en herkennen van vogels.

Vogelbescherming Nederland organiseert sinds 2004 de Nationale Tuinvogeltelling, het grootste vogelonderzoek van Nederland. Iedereen kan meedoen en zo helpen met onderzoek naar trends in het voorkomen van tuinvogels. Dit jaar vindt de telling plaats in het weekend van 28 en 29 januari.

De Bastei | Natuurmuseum Nijmegen wil iedereen de kans bieden om in het weekend ervoor alvast te oefenen met het herkennen van de vogels en het buiten waarnemen. Onder leiding van een vogelaar leggen we uit wat de bedoeling is en leren we de belangrijkste tuinvogels kennen. Samen doen we een proeftelling, zodat iedereen helemaal voorbereid is voor een echte telling in eigen tuin of park.

Nationale Tuinvogeltelling 2017Praktische informatie
We beginnen om 10.00 uur en de activiteit duurt ongeveer een uur. Deelname is gratis. We hebben voor de deelnemers een kijker beschikbaar en informatiemateriaal. Heb je een smartphone, dan kun je ook van een handige app gebruikmaken.

Klik hier om je aan te melden!