Museumles: Kriebelbeestjes

Home » Onderwijs » Museumles: Kriebelbeestjes

Wouter Kabouter, de gastheer van museumles Kriebelbeestjes

In de museumles Kriebelbeestjes voor groep 1 tot en met 3 van het basisonderwijs beleven de kinderen samen met Wouter Kabouter van alles rondom kleine beestjes.

Wouter Kabouter heeft kriebel op zijn hoofd! Onder zijn muts zijn vannacht allemaal kleine beestjes gekropen. Op Wouters hoofd kunnen ze niet blijven. Maar wat zijn het voor dieren? En waar wonen ze eigenlijk?

impressie museumles Kriebelbeestjes (foto: Gertruud Cobben)Wouter gaat al babbelend in gesprek met de kinderen over kriebelbeestjes. Welke kennen ze al? En hoe bewegen de diertjes: lopen, springen of vliegen ze? Weten de kinderen misschien waar al die beestjes wonen?

De leerlingen gaan in groepjes aan de slag met verschillende activiteiten. Ze maken een prachtige tuin op een groot magneetbord met plekjes voor de kriebelbeestjes. Ook bekijken ze allerlei beestjes uit de collectie van dichtbij en gaan op een eenvoudige manier determineren. Ze maken een beestjeshotel en er is een spel- en leestafel.

Nu kunnen de kinderen Wouter Kabouter helpen om de kriebelbeestjes weer naar hun woonplek terug te brengen.

Aanmelden:
Voor de museumles werken we met reserveringen. Klik hier om uw voorkeurdatum(s) door te geven, waarbij u kunt kiezen uit twee verschillende aanvangstijden (of in overleg).

impressie museumles Kriebelbeestjes (foto: Gertruud Cobben)Kosten:
Deelname aan Kriebelbeestjes kost € 1,50 per persoon. Scholen uit de gemeente Nijmegen krijgen hun kosten vergoed via een gemeentelijke declaratieregeling.

Het museumbezoek:
Het programma duurt ongeveer 75 minuten. Voor een goed verloop van het bezoek aan het museum zijn begeleiders nodig: minimaal 1 begeleider per 5 kinderen.

Voorbereiding op school
Ter voorbereiding op deze museumles is een digitale lesbrief beschikbaar op de website van het Museon in Den Haag: klik hier. Deze les is voor groep 1 en 2.

Vragen?
Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met Gertruud Cobben. Heeft u vragen over de reservering, neem dan contact op met Maarten van de Ven.