Materiaalzendingen

Materiaalzending PaddenstoelenMateriaalzendingen zijn gebruiksklare pakketjes lesmateriaal met bijbehorende docenten-handleiding voor het basisonderwijs. De Gelderse centra voor natuur- en milieueducatie werken samen in de ontwikkeling en distributie van deze materiaalzendingen voor heel Gelderland. Het documentatiecentrum van het Natuurmuseum Nijmegen voert deze taak uit voor Nijmegen.

Paddenstoelen
oktober 2015 – voor groep 1 tot en met 8 van het basisonderwijs

In de herfst zie je buiten veel paddenstoelen. Dat er ook eetbare paddenstoelen zijn is voor veel kinderen onbekend. Toch is voor de meeste kinderen de champignon een bekend onderdeel van de maaltijd. Bij de vraag wat de herkomst van champignons is, wordt al snel gedacht aan de supermarkt of groenteboer. De relatie tussen het bekende blauwe bakje en champignons wordt eerder gelegd dan de relatie tussen paddenstoelen in de natuur en eetbare paddenstoelen zoals champignons. U ontvangt een kweekpakket champignons. De kinderen gaan zelf de champignons verzorgen en wanneer het tijd is om te oogsten kunt u met de klas verschillende recepten uitproberen. In de handleiding vindt u verschillende activiteiten rondom het thema paddenstoelen.

Deze materiaalzending kunt u niet meer reserveren. Heeft u nog belangstelling? Doe dan navraag bij uitleenservice@debastei.nl of nme@debastei.nl.

Materiaalzending Bollen en KnollenBollen en Knollen
januari 2016 – voor groep 1 tot en met 4 van het basisonderwijs

Aan het einde van de winter komen ze als eerste uit de grond tevoorschijn: sneeuwklokjes, narcissen, tulpen en hyacinten. Hun vrolijke bloemen geven aan dat de lente komt. Hoe kan het dat deze bloemen dan al groeien? Aan bollen en knollen is een heleboel te onderzoeken. Wat is een bol en wat is een knol? Wat zijn de verschillen tussen een bol en een knol? Hoe ziet de ontwikkeling van een bol tot het einde van de bloei eruit? U ontvangt een variatie aan bollen en knollen om in de klas mee te werken. Geniet van de groei en bloei!

Bestel dit pakket vóór 1 oktober 2015 door in te loggen als Nijmeegse school bij www.nmedebastei.nl of via uitleenservice@debastei.nl.