Veldles: Struinen door de Stadswaard

Home » Onderwijs » Veldles: Struinen door de Stadswaard

Struinen door de Stadswaard (foto: Tessa Faye Buck)

Bent u nog op zoek naar een leuke én leerzame buitenactiviteit voor uw groep? Dan is het veldlesprogramma Struinen door de Stadswaard zeker de moeite waard! Hiermee gaan leerlingen van groep 5, 6, 7 en 8 op onderzoek uit in de nieuwe wildernis op loopafstand van Nijmegen.

Het programma start met een korte inleiding van onze gids in het Natuurmuseum. Daarna lopen we samen naar natuurgebied de Stadswaard. Een boswachter van Staatsbosbeheer staat ons hier op te wachten en vertelt het een en ander over dit mooie gebied.

Boren om de grond te bekijken  (foto: Tessa Faye Buck)Dit jaar werken ze in de Stadswaard aan het uitgraven van een geul. Wat er onderweg zichtbaar is aan activiteit gaan we tijdens de struintocht zeker bekijken. We vertellen ter plekke hoe en waarom dit gebeurt.

De klas wordt verdeeld in twee groepen die ieder op verkenning uitgaan. Met alle zintuigen op scherp ervaren ze landschap, planten, dieren, bodem, water en rivier. Ook doen ze een grondboring. Onderweg zoeken de leerlingen naar planten en kleine beestjes, om deze daarna met de hele groep nader te bekijken en te bespreken. En met een beetje geluk ontmoeten we Galloways en Koniks! Misschien nog wel belangrijker is dat er tijd is om te genieten van het landschap. Even lekker struinen in het veld of langs de rivier!

Heeft u speciale wensen bij het invullen van de veldles?  Laat ons dit van tevoren graag even weten, dan kunnen we in overleg bespreken hoe we daarop kunnen inspelen.

Aanmelden:
Voor de veldles werken we met reserveringen. Klik hier om uw voorkeurdatum(s) door te geven.

Kosten:
Deelname kost € 2,50 per persoon. Scholen uit de gemeente Nijmegen krijgen hun kosten vergoed via een gemeentelijke declaratieregeling.

Struinen door de Stadswaard (foto: Tessa Faye Buck)Praktische informatie:
Het veldlesprogramma duurt ongeveer 2,5 uur, van 9.30 tot 12.00 uur. Het wordt zeer gewaardeerd als u enkele ouders kunt vinden om te helpen bij de begeleiding. Samen met de gidsen van het Natuurmuseum staan ze in voor een geslaagde ochtend in de vrije natuur.

Let op: gepaste kleding om buiten in het veld te lopen wordt aanbevolen!

Voorbereiding op school:
Surf naar www.stadswaard.nl om alvast een indruk te krijgen van het gebied.

Vragen?
Voor inhoudelijke vragen over de veldles ‘Struinen door de Stadswaard’ kunt u contact opnemen met Gertruud Cobben. Heeft u vragen over de reservering, neem dan contact op met Maarten van de Ven.