Vriend worden

Home » Vriend worden

3D-afbeelding nieuwbouw De Bastei (ABT bv)

2017 wordt het Jaar van de Bastei! Het Natuurmuseum Nijmegen verhuist dit jaar naar een nieuwe locatie. Na jarenlange voorbereidingen is het eindelijk zover: deze zomer verhuizen we naar de nieuwe locatie aan de Waalkade in Nijmegen.

In 2014 fuseerde Natuurmuseum Nijmegen met museum De Stratemakerstoren en sindsdien gaan we verder onder de naam De Bastei, centrum voor natuur en cultuurhistorie. Samen met partners Staatsbosbeheer en IVN Rijk van Nijmegen gaat De Bastei het verhaal van de rivier de Waal vertellen.

De Bastei is een eigentijds en gastvrij centrum dat een brug slaat tussen stad en natuur. Een creatieve en inspirerende locatie, waar organisaties elkaar ontmoeten, kennis uitwisselen en hun activiteiten op het gebied van natuur, cultuurhistorie en duurzaamheid samenbrengen. U kunt er straks terecht om meer te weten te komen over de rijke historie van Nijmegen, het ontstaan van het landschap, de flora en fauna in de riviernatuur van de Gelderse Poort, rivierdynamiek, projecten op het gebied van duurzaamheid en nog veel meer.

Ga zelf aan de slag bij de Bastei Academie, bezoek onze wisseltentoonstellingen en lezingen, boek een excursie, arrangement of verjaardagsfeestje en geniet van streekproducten in het museumcafé. Met je schoolklas kun je bij ons terecht voor een museum- of veldles. Als leerkracht kun je gebruikmaken van het ruime aanbod van onze NME-afdeling.

Het moderne en gastvrije gebouw met historische kern biedt bovendien ook interessante mogelijkheden voor bijvoorbeeld vergaderingen en bedrijfsuitjes.

Klik hier om Vriend te worden!